Yağı biraz fazla ama çıtır çıtır ve o kadar lezzetli olmasının tek çaresi buysa kabul :)
* Yufkayla hazırlanıyor. Çok da pratik. İçi için pırasalar salçayla kavruluyor.
Hepsi bu!
Bir tepsi için (20 adet)
- 5 adet yufka
- 1 kg pırasa
- Domates salçası
- Tuz, karabiber
* Pırasalar ince ince doğranıp kavruluyor. Yapışmayan bir tava kullanırsanız iç harcına da yağ eklemezsiniz, çünkü yufkalar çok yağlı olacak.
* Kavrulan pırasalara damak tadına göre tuz, karabiber ve yemek kaşığının ucuyla salça ekleniyor. Salça koymayabilirsiniz de. Ancak bence salçalı gerçekten daha lezzetli oluyor.
* Yufkanın yüzü tamamen yağlanıp 4 tarafından içe katlanıyor (gözleme yapar gibi). Böylece kare elde edilmiş oluyor.
Bu arada her katın arasının yağlandığına emin olun. Ne kadar bol yağ, o kadar çıtır börek. İşin sırrı o yağda.
* Bu büyük kare 4 küçük kareye bölünüyor. Her kareye biraz iç konup bohça şeklinde kapanıyor.
* Bu şekilde börekleri hazırlayıp en az birkaç saat deepfreeze'de bekletin, öyle pişirin.
* Üzerlerine yine yağ sürülerek 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriliyor.
* Davetsiz misafirler için de pişirmeden deepfreeze'de saklayabilirsiniz. Çayınız demlenene kadar çıtır börekleriniz de hazır olur :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder