11 Ağustos 2012 Cumartesi

Lazanya

Arka planda yeni yapılmış kışlık domates konserveleri eşliğinde lazanya hazırlığı...

Fırından yeni çıkmış, dumanı üstünde...

Kaptığımız gibi lazanyayı gittik sahile. S. yengemlerin yaptığı peynirli su böreğiyle birlikte afiyetle yedik.

Tarifse çok basit. Barilla paketinin üzerinde yazıyor zaten. Ancak bizim evde havuç olmayınca ben yerine patlıcan koydum. Patlıcan her şeye yakışır!

Kıyma Sos için Malzemeler:

- 300-400 gr. kıyma
- 1 büyük boy soğan
- 2 Patlıcan veya 2 havuç
- Zeytinyağı + tereyağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yağda soğanlar kavrulur. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyması çok olursa daha kıymalı olur, az olursa patlıcanlar yoğun kalır. Damak tadına göre deneye deneye kendinize uygun lezzeti bulabilirsiniz.

Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küpler halinde doğranır. Kıymalı karışıma eklenip tüm malzemenin pişmiş olması sağlanır.

Püf noktası: Tuzun bir kısmı iyice yemeğe işlesin ve yemek daha lezzetli olsun diye kavurma işlemi sırasında atılır. Yemek piştikten sonra diğer baharatlarla son ayarı yapılır!

Bol karabiber, biraz kırmızı biberle sos tatlandırılır.

NOT: Malzemeyle oynama yapmak her zaman mümkün!

Beşamel Sos için Malzemeler:

- 1 tepeli kaşık tereyağı
- 2 tepeli kaşık un
- Yarım litre kadar süt

Makarna sosla fırına gireceğinden normalinden cıvık bir sos hazırlamamız gerekiyor.

Eritilmiş yağda un biraz kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos yapılır.

Not: Sos  gözünüze az gelirse sonradan tekrar yapabilirsiniz. Sütünüz bitmişse unu açma işlemine suyla da devam edebilirsiniz, tadı rahatsız etmiyor.

Kare borcamın içine önce biraz kıyma sos, üzerine beşamel sos ve üzerine lazanya yaprakları eklenir.

Borcam dolana kadar ya da soslar bitene kadar aynı sıra takip edilerek, en üzerini beşamel sos kaplayacak şekilde, kat kat malzemeler eklenir.

Beşamel sosun da üzerine bol kaşar peynir rendesi eklenerek önceden 200-220 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirilir.

Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...