20 Aralık 2012 Perşembe

Dereotlu Peynirli Gevrek Poğaça


Yapımı çok kolay, çok lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

- 2 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Biraz dereotu (1/4 demet kadar)
- Arası için peynir

* Peynir eklenmeden hamur yoğurulur. Son halinde hamur çok ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında olacak.

* Ceviz büyüklüğünde hamurlar alınarak yuvarlak şekilde elde ya da tepside açılır.

* Hamurun bir ucuna peynir konup kapatılır ve şekil verilir. Ne kadar küçük, o kadar tatlı :)

Püf Noktası: Börek, Poğaça İçin Peynir
Biz çökelek ve eriyen bir peynir (keçi, kaşar, sararmış köy peyniri vs. olabilir) karışımı kullanıyoruz. Deepfreeze'de sürekli bulunuyor, birkaç saat öncesinden dışarı çıkarıp ne kadar lazımsa kullanıp artanı tekrar buzluğa koyuyoruz.

* Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.

* 250 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-20 dakika pişirilir.

Pişme süresi poğaçaların büyüklüğüne ve saate göre değişiyor;

- Küçük poğaçalar daha çabuk pişer. İlk 10 dakikadan sonra kontrol edin.

- Sabah saatlerinde elektrik daha güçlü geldiği için fırınınız normalden daha çabuk pişirebilir. Aklınızda olsun.


* Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...